Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг от смляно месо с юфка

Пудинг от смляно месо с юфка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пудинг от смляно месо с юфка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • кайма - 300 г
  • юфка - 400 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • масло - 1/2 пакетче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • ким - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете юфката до получаване на светлочервен цвят. След това я пуснете във вряща подсолена вода и варет 15-тина минути. Отцедете добре и смесете с половината от маслото. Разделете я на две части.

Запържете лука в олиото, прибавете месото, кима, щипка пипер, доматеното пюре, сол, 1/2 ч.ч. гореща вода, задушете на тих огън около 20-тина минути.

В намазана с масло тава сложете половината от юфката, разстелете отгоре задушете смес с каймата и покрийте с втората част юфка.

Печете 10-тина минути в силно загрята фурна, след което извадете и залейте с млякото, в което сте добавили сол, пипер и яйца.

Запечете докато пудингът хване червеникава коричка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: