Пуйка по полски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
Пуйка по полски
21/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Блеснете пред гостите си с тази ароматна и много лесна за приготвяне пуйка по полски"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се пълни със смес от 5 кисели ябълки, нарязани на парченца, 200гр. стафиди, сол, черен пипер и филия напоен с мляко хляб.

Зашива се, посолява се, пече се 3 ч. в намазана тава в загрята фурна, като периодично се полива с вода, а 10 мин. преди края се маже с лимонов сок и сол и се запича на много силна фурна.

Пуйката се вади в затоплено плато. Сосът се сгъстява с брашно, подправя се с черен пипер, сол и парченца ябълка и се сервира в сосиера.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: