Начин на приготвяне
Нарежете на сочни свински хапки месото, като за класически свински кебап, и го сложете в съд, в който е разтопена мас, като се добавя и още мас. Пържете на умерен огън свинското.
В началото то ще пусне вода и ще ври в нея, но след това ще започне да се запържва.
Бъркайте, за да не загори. Спържата е готова, когато маста се е избистрила, а месото се зачерви.
Малко преди да го свалите от котлона, го поръсете със сол. В тази спържа не се добавят никакви подправки.
Още докато е горещо пърженото свинско, го насипете в сухи съдове и загладете отгоре с лъжица.
Гледайте месото да е добре покрито с мас, за да се запази от допира с въздуха.
След като маста замръзне, се покрива плътно с хартия и съдът се покрива. Прибира се на хладно място.
Коментари