Врачанска спържа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Врачанска спържа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.

Необходими продукти

  • свинско месо
  • мас
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на сочни свински хапки месото, като за класически свински кебап, и го сложете в съд, в който е разтопена мас, като се добавя и още мас. Пържете на умерен огън свинското.

В началото то ще пусне вода и ще ври в нея, но след това ще започне да се запържва.

Бъркайте, за да не загори. Спържата е готова, когато маста се е избистрила, а месото се зачерви.

Малко преди да го свалите от котлона, го поръсете със сол. В тази спържа не се добавят никакви подправки.

Още докато е горещо пърженото свинско, го насипете в сухи съдове и загладете отгоре с лъжица.

Гледайте месото да е добре покрито с мас, за да се запази от допира с въздуха.

След като маста замръзне, се покрива плътно с хартия и съдът се покрива. Прибира се на хладно място.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariela Karavasileva
Mariela Karavasileva
Пълна измишльотина! Думата спържа не съществува във врачанския.Това е най-близо до покръклото, но то се прави и с дреболии.
23.09.2018 20:45