Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифли с мармалад

Козуначени кифли с мармалад

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Козуначени кифли с мармалад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Класическо предложение за закуска - козуначени кифли с мармалад"

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • мармалад - 300 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • мая - 30 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 непълна к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с хладкото прясно мляко, прибавете към останалите продукти (но без мармалада) и замесете средно твърдо тесто. Оставете го на топло, за да втаса.

След като втаса го разточете на кори с дебелина около 5 мм и диаметър около 20 см. Всяка кора се разразява на 8 еднакви части.

Така получените парчета се мажат с мармалада и се завиват кифли - от широката към тясната страна. След като втаса, намажете кифлите с разбития жълтък и поръсете с кристална захар.

Наредете ги в намазнена и набрашнена тава. Сложете в незагрята фурна и печете до готовност на умерена температура.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: