Козуначени кифли с мармалад

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър8715814179
10/09/2018
"Класическо предложение за закуска - козуначени кифли с мармалад "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 591
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с хладкото прясно мляко, прибавете към останалите продукти (но без мармалада) и замесете средно твърдо тесто. Оставете го на топло, за да втаса.

След като втаса го разточете на кори с дебелина около 5 мм и диаметър около 20 см. Всяка кора се разразява на 8 еднакви части.

Така получените парчета се мажат с мармалада и се завиват кифли - от широката към тясната страна. След като втаса, намажете кифлите с разбития жълтък и поръсете с кристална захар.

Наредете ги в намазнена и набрашнена тава. Сложете в незагрята фурна и печете до готовност на умерена температура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар