Пролетна супа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пролетна супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-4
"Супа, събрала в една купичка цялото пролетно настроение и всички аромати на пробуждащата се природа"

Необходими продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 - 3 стръка зелен
  • маргарин - 4 с.л. или олио
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината.

Слага се брашното и се запържва до златисто. Прибавя се литър и половина вода и нарязаните чесън, магданоз, копър и джоджан.

Ври около 20 минути.

Поръсва се със сол, черен пипер и се застройва с яйцето, разбито с киселото мляко.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: