Сос от червени боровинки

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
27
9
12/02/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции1 кг
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 813
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте почистените и измити червени боровинки със студена вода и сложете да се варят до омекване.

Отлейте отварата им и претрийте боровинките през сито. Полученото пюре разредете с отварата, добавете червеното вино, захарта и канелата.

Кипнете сместа за 5-7 минути. Добавете разреденото в малко вода картофено нишесте и кипнете соса, като го разбърквате.

Така приготвения сос от червени боровинки може да поднесете със печена пуйка, кокошка, пилета, дивеч, ястия от месо на диви животни.

Емайлирано джезве с декор 600 мл
Приготвяй си тази рецепта в:
Емайлирано джезве с декор 600 мл
10.00 лв.
Виж ››

Мини емайлирано джезве за варене на кафе, чай, яйца и каквото още си поискате. Чаровно със своята свежа декорация и удобно за работа и съхранение със своите размери. Страхотно емайлирано джезве, от което определено ще имате нужда в кухнята.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар