Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос от червени боровинки

Сос от червени боровинки

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Сос от червени боровинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 кг

Необходими продукти

  • боровинки - 500 г червени
  • захар - 250 г
  • нишесте - 10 г картофено
  • канела - 0.1 г
  • червено вино - 100 г
  • вода - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте почистените и измити червени боровинки със студена вода и сложете да се варят до омекване.

Отлейте отварата им и претрийте боровинките през сито. Полученото пюре разредете с отварата, добавете червеното вино, захарта и канелата.

Кипнете сместа за 5-7 минути. Добавете разреденото в малко вода картофено нишесте и кипнете соса, като го разбърквате.

Така приготвения сос от червени боровинки може да поднесете със печена пуйка, кокошка, пилета, дивеч, ястия от месо на диви животни.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: