Начин на приготвяне
Квадратна или правоъгълна тавичка се намазва с масло. Бутертесто се разгъва, върху него се очертава дъното на тавата и се изрязва.
Изрязаното тесто се слага в тавата и се надупчва с вилица. Леко се разстила по стените, защото при печенето ще се свие. Пече се 15 мин. на 180 градуса.
В загрятото олио се запържват гъбите за 5 - 6 мин., отстраняват се от огъня и се прибавят беконът, лукът и магданозът. Подправят се със сол и пипер и се охлаждат.
Яйцата се разбиват със сиренето и прясното мляко на гладка паста и се прибавят към гъбената смес. Всичко се изсипва върху изпечената кора. Пече се 25 мин. на 200 градуса, докато леко покафенее.
Готовият солен пай изстива в тавата и се нарязва на триъгълници.
Бърз пай с гъби и бекон, който всеки ще оцени!