Бърз пай с гъби и бекон

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
378
297
13/01/2020
"Вкусен пай с ароматна плънка, който лесно се приготвя с бутер тесто Да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 316
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Квадратна или правоъгълна тавичка се намазва с масло. Бутертесто се разгъва, върху него се очертава дъното на тавата и се изрязва.

Изрязаното тесто се слага в тавата и се надупчва с вилица. Леко се разстила по стените, защото при печенето ще се свие. Пече се 15 мин. на 180 градуса.

В загрятото олио се запържват гъбите за 5 - 6 мин., отстраняват се от огъня и се прибавят беконът, лукът и магданозът. Подправят се със сол и пипер и се охлаждат.

Яйцата се разбиват със сиренето и прясното мляко на гладка паста и се прибавят към гъбената смес. Всичко се изсипва върху изпечената кора. Пече се 25 мин. на 200 градуса, докато леко покафенее.

Готовият солен пай изстива в тавата и се нарязва на триъгълници.

Бърз пай с гъби и бекон, който всеки ще оцени!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар