Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Бърз пай с гъби и бекон

Бърз пай с гъби и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Бърз пай с гъби и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусен пай с ароматна плънка, който лесно се приготвя с бутер тесто Да ви е сладко"

Необходими продукти

  • бутертесто - 600 г
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 400 г
  • бекон - 200 г
  • лук - пресен 4 стръка
  • магданоз - 3 с.л.
  • сирене - крема 250 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Квадратна или правоъгълна тавичка се намазва с масло. Бутертесто се разгъва, върху него се очертава дъното на тавата и се изрязва.

Изрязаното тесто се слага в тавата и се надупчва с вилица. Леко се разстила по стените, защото при печенето ще се свие. Пече се 15 мин. на 180 градуса.

В загрятото олио се запържват гъбите за 5 - 6 мин., отстраняват се от огъня и се прибавят беконът, лукът и магданозът. Подправят се със сол и пипер и се охлаждат.

Яйцата се разбиват със сиренето и прясното мляко на гладка паста и се прибавят към гъбената смес. Всичко се изсипва върху изпечената кора. Пече се 25 мин. на 200 градуса, докато леко покафенее.

Готовият солен пай изстива в тавата и се нарязва на триъгълници.

Бърз пай с гъби и бекон, който всеки ще оцени!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: