Колкото и добре да се получи никой и никъде не може да направи истинска турска баклава, който не е опитвал на място в Турция тази баклава не може да разбере каква огромна разлика има между направената от турски майстори баклава и всички останали баклави.
23.11.2013 11:18
4
2
Диана
Още нещо. Захарния сироп е добре да бъде от 1 част захар и 1 и половина част вода за да не бъде прекалено сладка. Тук са дадени 6 ч ч захар и 6 ч ч вода. По добре е 6 ч ч захар и 9, или 10 ч ч вода.
01.09.2013 13:45
2
Диана
Правила съм тази турска баклава но с орехи.
Става страхотно вкусна. Правенето на корите не е трудно.
Тестото се замесва от яйцата , млякото, олиото, сода, лимон и брашно. Когато разтапяте маслото за да полеете суровата още баклава, сложете в тигана първо малко олио, за да не изгаря маслото.
01.09.2013 13:39
5
1
зилян
Страхотна е постоянно я правя когато ми идват на гости
турските сладки по-принцип са хубави в Истанбул по-центъра е пълно с такива магазинчета
но иначе ние турците умеем
17.07.2013 12:22
1
Р
Благодаря много за рецептата, дълго време търсих рецепта за такава баклава. Не мога да разбера обаче от кои продукти се замесва тестото. Моля дайте пояснение.
Става страхотно вкусна. Правенето на корите не е трудно.
Тестото се замесва от яйцата , млякото, олиото, сода, лимон и брашно. Когато разтапяте маслото за да полеете суровата още баклава, сложете в тигана първо малко олио, за да не изгаря маслото.
турските сладки по-принцип са хубави в Истанбул по-центъра е пълно с такива магазинчета
но иначе ние турците умеем