Тази рецепта коментираха

Анонимен
Дани
Дани
Малко брашно, много мая. Верно, че маслото е повечко, а теста съдържащи много масло втасват бавно, но тук проблема освен в многото мая е и в неправилно посочените количества. 1 кубче прясна мая може да набухне до 2 кг. брашно, а това съвсем не отговаря на възможностите на 1 ч.л. суха мая. С 1 ч.л. суха мая в най-най-добрия случай ще набухне 500 гр. брашно. Да, за твоята рецепта това количество е напълно достатъчно, но какво да правят тези, които ще ползват прясна. И 1/3 кубче би свършило работа, но заради многото масло, айде нека е 1/2. Но в никакъв случай цяло кубче. Ако някой мисли, че колкото повече толкова по-добре, не е на верен път. Съжалявам, че може да е прозвучало като лекция, но аз умея да готвя, т.е. имам си що годе представа от възможностите на маята.
09.04.2013 11:23
1

Последно коментирани от категорията