Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени зеленчуци на тиган

Задушени зеленчуци на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Задушени зеленчуци на тиган1 / 2
17/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Ако сте сготвили повече - е лека вечеря, а ако са по-малко - вкусна гарнитура към пържолката"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 брой, тънък
  • тиквички - 1 брой
  • чушки - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • картофи - 1 - 2 броя
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 6 скилидки цели
  • мазнина - 4 - 5 с.л. зехтин или олио
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на парчета, кръгчета, лука на полумесеци, а доматите на парчета, като ги почистите от семенната вътрешност.

Загрейте мазнината в широк тиган и добавете лука на полумесеци, цели скилидки чесън, патладжана, чушките, тиквичката, картофа на кръгчета. Долейте около 100 мл вода и похлупете да се задуши за 10 минути.

Махнете капака, разбъркайте, добавете доматите и оставете да се готви, докато течността се изпари. Накрая овкусете с подправки и поднесете.

Рейтинг

4.7
513
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кирчо
кирчо
Нарежете всички зеленчуци на парчета, кръгчета, лука на полумесеци, а доматите на парчета, като ги почистите от семенната вътрешност.

Загрейте мазнината в широк тиган и добавете лука на полумесеци, цели скилидки чесън, патладжана, чушките, тиквичката, картофа на кръгчета. Долейте около 100 мл вода и похлупете да се задуши за 10 минути.

Махнете капака, разбъркайте, добавете доматите и оставете да се готви, докато течността се изпари. Накрая овкусете с подправки и поднесете.
26.09.2013 12:21
11
9