Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Овчи бут с кисело мляко

Овчи бут с кисело мляко

IlariaIlaria
Новак
597568321k
Овчи бут с кисело мляко1 / 2
01/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овчи бут - 1 бр.
  • корени за супа - морков, целина, пащърнак
  • лук - 1 - 2 глави
  • лимони - настъргана кора
  • гъби - на око и по желание
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте бутчето, за да поомекне, измийте го, подсушете го и го сложете в тенджера, в която сте сипали разреденото с чаша вода кисело мляко.

Дръжте месото за 1 денонощие в тази марината. След това го посолете и ги запържете в сгорещеното масло. След като се зачерви, го прехвърлете в тавичка.

Добавяме изчистения и нарязан лук, подправки и го слагаме да се пече. От време на време поливайте с мляко месото.

30 минути преди да е готово, може да добавите нарязани картофи и моркови, които да изпечете за гарнитура.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: