Начин на приготвяне
Начукваме бутчето с чукче, за да стане месото по крехко.
Слагаме го дълбок съд заедно с 1 кофичка кисело мляко, разредено с чаша вада, и държим в тази марината около 24 часа.
Изваждаме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
В подходящ съд сгорещяваме олиото и маслото и запържваме бутчето от всички страни, докато се зачерви.
Прехвърляме в тавичка и около него нареждаме почистените, измити и нарязани моркови, целина, лук, гъби и парченца лимон.
Покриваме с алуминиево фолио и печем във фурна на 200 градуса, като от време на време го поливаме с гъсто кисело мляко.
Към края на печенето махаме фолиото и печем, докато се зачерви.
Прецеждаме соса и поднасяме с печеното месо, нарязано на парчета.