Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печен овчи бут с кисело мляко и гъби

Печен овчи бут с кисело мляко и гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Печен овчи бут с кисело мляко и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • овчи бут - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 кофички
  • масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме бутчето с чукче, за да стане месото по крехко.

Слагаме го дълбок съд заедно с 1 кофичка кисело мляко, разредено с чаша вада, и държим в тази марината около 24 часа.

Изваждаме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

В подходящ съд сгорещяваме олиото и маслото и запържваме бутчето от всички страни, докато се зачерви.

Прехвърляме в тавичка и около него нареждаме почистените, измити и нарязани моркови, целина, лук, гъби и парченца лимон.

Покриваме с алуминиево фолио и печем във фурна на 200 градуса, като от време на време го поливаме с гъсто кисело мляко.

Към края на печенето махаме фолиото и печем, докато се зачерви.

Прецеждаме соса и поднасяме с печеното месо, нарязано на парчета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: