Тази рецепта коментираха

Анонимен
IVAN
IVAN
ВЪВ ВЪЗТОРГ СЪМ ОТ САЙТА , ПРОСТО МИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАМ РЕЦЕПТИТЕ ...
23.02.2012 15:15
Rosen
Rosen
От много време посещавам сайта и чета коментарите след всяка рецепта,но това Вашето надхвърли очакванията ми. Изумен съм. Права е "ИВА", че това е Българска тортия. А, "Тортия" е чисто и просто омлет.И той бива само с яйца,с картофи,със спанак и каквото си там ти решиш. Така,че всичките тези ,които били живяли в Испания и учили испански език, да ме извиняват. Класическата рецепта за Тортия с картофи е със лук запържен,може и без лук,картофи пържини в много зехтин, а не олио и яйца. Другото е същото.
20.02.2012 16:10
Ива
Ива
Името на рецептата е БЪЛГАРСКА тортия, така че няма значение познават ли испанците чубрица или каквато и да е наша подправка, пишете ако ще пишете отзиви за рецептата, а не философствайте относно името или състава на оригиналната рецепта!
Все тая как се приготвя испанската,тази е друго предложение!
Още днес ще я пробвам! Изглежда добре.
20.02.2012 12:11
schatje
schatje
В Испания, когато се пише двойно "ll", се изговаря "Q". Знам, защото съм живял там и съм взимал уроци по испански.. Така, че се пише "Trotilla",но се произнася "Trotiq"
17.08.2011 16:35
noco
noco
Цвета, тортилата произхожда от Франция и основните продукти са яйца. Най-разпространената в Испания е с картофи, но никога варени.
26.05.2011 00:42
benidorm
benidorm
Тази рецепта за българска тортиля ли е ? Испанската няма нищо общо с тази рецепта.
15.03.2011 17:06
вени
вени
На български се изговаря тортия и аз вече консумирах в Испания такава. Лукът се запържва малко в много олио, после се изважда в чиния. Картофите се режат на много тънко и се слагат в същото олио да се сварят в него, по-скоро отколкото да се пържат. Като са готови се изваждат от олиото и се отцеждат. В тигана се оставя малко олио да се изпържи тортиятя, като се смесват лука, картофите и разбърканите яйца и сол на вкус. Пържи се от едната страна, после върху голяма чиния колкото тигана или капак от тенджера се обръща и после полека се подпъхва пак в тигана да се изпържи и от другата страна. Това го приготви испанец пред мен. Приятен апетит. Послепис: може да се импровизира и с други продукти допълнително.
14.03.2011 19:02
дида
дида
И в Гърция се прави подобно, но картофите се пържат, не варени и се заливат с яйцата. Вкусно е.
20.02.2011 09:06
rumi
rumi
На мен пък ми хареса и стана чудесна. А на недоволните ще им кажа, направете я както си знаете, не е нужно да се давате коментарите, ако не е по ваш вкус. Чао.
20.02.2011 08:32
Desi
Desi
На испански се изписва TORTILLA, но се произнася тортия.
17.02.2011 23:56
dani
dani
Испанската тортила се прави с картофи, нарязани на дребно и пържени, не варени.
05.02.2011 00:11
Galina
Galina
Испанците не познават чубрицата като подправка и второ тортила не се прави по този начин. Слага се лук.
11.01.2011 19:31
Bet
Bet
Тортила на български ще звучи тортия.
11.01.2011 14:05