Пиле по селски в глинен гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
03/02/2011
"Идеалната пилешка запеканка за вашата трапеза. Месото приготвено в глинен съд става още по ароматно, крехко и вкусно. Вижте сам"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 535
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порционни парчета и се овкусява. Олиото се загрява в дълбок тиган и парчетата пилешко се запържват до златисто, след което се прехвърлят в глинен гювеч.

Лукът и чушката се нарязват на едро и се задушава в мазнината, в която е пържено пилето. Добавят се нарязаните на едро моркови (на колелца), след това се сипват гъбите, също нарязани на едри парчета, и се задушават. Добавят се картофите, нарязани на колелца.

В доматеното пюре се сипва брашното, разбърква се и се разрежда с малко вода и се сипва в гювеча.

Ястието се пече в гювеча във фурна около час и половина.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 12
4 2
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivan Petrov
Ivan Petrov
27.11.2016 18:44
Много не пълна и не ясна рецепта ....3.1/2 е 0тценката ми..
2
0