Туршия с кисели краставички

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
22/09/2012
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 283
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • корнишони - 2 кг дребни краставички
  • чушки - 1 кг червени
  • лук - 500 г
  • домати - 1 кг дребни
  • копър - 1 връзка и цвят копър
  • черен пипер
  • синапено семе (по желание)
  • вода - 1 л
  • оцет - 1 л
  • сол - 400 г
  • захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, като изтърбушите и нарежете дребно чушките. Корнишоните и доматчетата оставете цели.

Разтворете солта в 5-6 л вода и залейте краставичките, доматите и чушките. Оставете ги да престоят 12 часа.

След това ги отцедете и добавете към тях обеления и нарязан лук. Започнете да редите всичко плътно в буркани, като добавяте и стръкчета копър, зърна черен пипер и по желание малко синап.

Сложете солената саламура със захарта и оцета да кипне и залейте бурканите. Затворете ги с капачки и ги стерилизирайте за 10-15 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар