Супа от заешко и праз

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Супа от заешко и праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8
"Една от бабините супи, с които сме отраснали"

Необходими продукти

  • заешко месо - около 600 г почистено от кости
  • картофи - 3 - 4 броя
  • праз - 1 голям стрък
  • чушки - 2 зелени
  • моркови - 2 броя
  • фиде - 2 шепи
  • магданоз - 1/2 връзка или копър
  • сол
  • черен пипер
  • бахар - 5 зрънца
  • олио - 40 мл
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително заешкото в тенджера под налягане с 2 дафинови листа, малко сол, зърна черен пипер и корен магданоз. Готовото месо обезкостете и прецедете бульона.

В друга тенджера загрейте малко мазнина и запържете накълцания праз, нарязания морков и чушки, колкото леко да поомекнат. Долейте прецедения бульон, добавете почистените картофи и заешкото и долейте още гореща вода, докато докарате желаното количество бульон-продукти в супата.

Оставете супата от заешко и праз да се вари до готовност на картофите. Накрая добавете фидето, подправките на вкус и доварете за няколко минути. След като свалите от котлона, изчакайте 5-10 минути и застройте супата с разбитите заедно яйце и прясно мляко. Добавете накълцан магданоз или копър и поднесете.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: