Начин на приготвяне
Сварете предварително заешкото в тенджера под налягане с 2 дафинови листа, малко сол, зърна черен пипер и корен магданоз. Готовото месо обезкостете и прецедете бульона.
В друга тенджера загрейте малко мазнина и запържете накълцания праз, нарязания морков и чушки, колкото леко да поомекнат. Долейте прецедения бульон, добавете почистените картофи и заешкото и долейте още гореща вода, докато докарате желаното количество бульон-продукти в супата.
Оставете супата от заешко и праз да се вари до готовност на картофите. Накрая добавете фидето, подправките на вкус и доварете за няколко минути. След като свалите от котлона, изчакайте 5-10 минути и застройте супата с разбитите заедно яйце и прясно мляко. Добавете накълцан магданоз или копър и поднесете.