Супа от заешко и праз

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
571
10
1k
03/09/2012
"Една от бабините супи, с които сме отраснали "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 460
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително заешкото в тенджера под налягане с 2 дафинови листа, малко сол, зърна черен пипер и корен магданоз. Готовото месо обезкостете и прецедете бульона.

В друга тенджера загрейте малко мазнина и запържете накълцания праз, нарязания морков и чушки, колкото леко да поомекнат. Долейте прецедения бульон, добавете почистените картофи и заешкото и долейте още гореща вода, докато докарате желаното количество бульон-продукти в супата.

Оставете супата от заешко и праз да се вари до готовност на картофите. Накрая добавете фидето, подправките на вкус и доварете за няколко минути. След като свалите от котлона, изчакайте 5-10 минути и застройте супата с разбитите заедно яйце и прясно мляко. Добавете накълцан магданоз или копър и поднесете.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар