Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Усукан тутманик със сирене

Усукан тутманик със сирене

valentina marinovavalentina marinova
Новак
285
Усукан тутманик със сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Никога не е късно да се научите да месите Пробвайте с тази рецепта"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 7 г суха
  • брашно - 500 г
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвам тестото по стандартния начин. Оставям 15 минути да се отпусне.

Разделям го на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопено масло и поръсвам със сирене. Поставям една върху друга.

Разрязвам ленти, усуквам и поставям в тава с размер 32 см, покрита с хартия за печене.

Втасва до удвояване на обема. Намазвам с разбито яйце.

Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. При мен 30 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: