ezine.bg»Рецепти»Баница»Одринска баница

Одринска баница

Fat BertaFat Berta
Джедай
353490501k
Одринска баница1 / 2
31/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"По-бързо си вземете парче от одринската баница, че изчезва за секунди от чинията"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата с киселото мляко, докато шупне. Добавете яйцата и разбийте добре. Объркайте с натрошеното сирене и олиото.

Вземете и разстелете 1 кора и обилно я поръсете с плънката. Нагънете я или я завийте. Подреждайте така приготвените кори в подмазнена тава.

Отгоре полейте баницата с останалата смес и по-желание разпределете малки парченца масло.

Сложете Одринската баница да се изпече в предварително загряна на 200 градуса фурна.

Рейтинг

4
51
46
31
20
10
Дай твоята оценка: