Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Баница с вишни

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29656361k
18/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за баница - 16 фини
  • вишни - 750 г пресни и без костилки (или от 2 буркана компот)
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени (или галета)
  • захар - 4 с.л.
  • олио - за намазване на корите
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате вишни от компот, първо ги отцедете много добре от излишна течност. След това ги разбъркайте със захарта и орехите.

Вземете 4 кори за баница и ги наредете една върху друга, като всяка се маже с олио /без най-горната/. Сложете 1/4 от пълнежа и навийте на руло. След това от рулото направете охлювче в тавата, която сте намазнили.

Повторете процедурата с останалите продукти.

Изпечете баницата в умерено загряна фурна за около 40 минути.

Готовата плодова баница се поднася обилно поръсена с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: