Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Вретено от кайма с яйца

Вретено от кайма с яйца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Вретено от кайма с яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Ефектно ястие, което може да приготвяте по специален случай или всеки път, когато ви се хапва нещо по-така"

Необходими продукти

  • яйца - 1 - 2 броя на вретено
  • кайма - 800 г немазна (повече телешко)
  • лук - 1 глава
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1 връзка или спанак
  • кетчуп - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 к.л. смлян
  • кашкавал - 150 г настърган, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със скълцания лук, лъжица кетчуп, галетата, сол, черен пипер, чубрица и кимион. Оставете под капак в хладилника да се овкусява за час.

След това я разделете на 4 равни части. Всяка част внимателно разстелете на равен правоъгълен блат върху прозрачно фолио. Поръсете отгоре с накълцан едро магданоз или листенца спанак. Към единия край слагайте по 1-2 сварени яйца. Внимателно с помощта на фолиото завийте вретеното стегнато.

Отново внимателно го отделете от фолиото, забийте по едно шишче във всяко вретено и ги подреждайте добре намаслена тава. Около вретената от кайма с яйца може да нарежете домати и други зеленчуци по желание.

Сложете фолиото и пъхнете ястието да се пече около 40 минути в загряна на 200 градуса фурна. По желание махнете фолиото на готовите вретена, поръсете с малко кашкавал и запечете за няколко минути отново.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: