Пирог с орехи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
446
375
25/11/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо429
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сухарите в горещото прясно мляко и ги разбъркайте. С непрекъснато бъркане добавете захарта, разтопеното масло и смлените орехи, ванилията и отделените от яйцата жълтъци.

Накрая внимателно добавете разбитите с щипка сол белтъци. Намажете с масло дъното и стените на малка тенджерка, поръсете с галета и изсипете приготвената смес.

В тенджера под налягане изсипете 2 ч.ч. вода, сложете скарата, а върху нея - захлупената тенджера. Затворете тенджерата под налягане и я сложете на слаб огън.

Махнете от огъня 5 минутки, след като започне да съска.

Поднесете пирога със сладко по избор.

Дървената точилка от едно време - 68 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар