Пирог с орехи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пирог с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • сухар - 150 г
  • масло - 100 г
  • орехи - 15 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • галета
  • сладко
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сухарите в горещото прясно мляко и ги разбъркайте. С непрекъснато бъркане добавете захарта, разтопеното масло и смлените орехи, ванилията и отделените от яйцата жълтъци.

Накрая внимателно добавете разбитите с щипка сол белтъци. Намажете с масло дъното и стените на малка тенджерка, поръсете с галета и изсипете приготвената смес.

В тенджера под налягане изсипете 2 ч.ч. вода, сложете скарата, а върху нея - захлупената тенджера. Затворете тенджерата под налягане и я сложете на слаб огън.

Махнете от огъня 5 минутки, след като започне да съска.

Поднесете пирога със сладко по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: