Пирожки с извара

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
387
297
09/11/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 073
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко мляко заедно със захарта и след това я оставете да шупне. Прибавете втасалата мая към пресятото брашно, разбитото яйце, сол и останалото мляко.

Замесете гладко тесто и го оставете да втаса на топло. Разточете готовото тесто на кора с приблизителна дебелина 5 мм и изрежете кръгчета.

Смесете изварата с разбитите жълтъци и сложете по малко от плънката в едната половина на всяко кръгче тесто.

Загърнете с другата половина, притиснете добре краищата, за да залепнат добре. Изпържете пирожките в силно сгорещена мазнина.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар