Питки на сач

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
413
301
08/11/2017
"Бързо и вкусно - ето какво да приготвите за обяд покрай другите вкусотии "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо882
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тесто - 1 опаковка готово
  • сирене - 200 г
  • мас - разтопена
  • масло - за намазване на питките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете тестото на четен брой топки и разточете всяка една на тънка кора. Намажете корите с разтопената свинска мас, поръсете със сирене и ги навийте на рула.

Завийте краищата на рулата по следния начин - едното наляво, а другото надясно и накрая ги съединeте така че крайният резултат е осморки.

Подредете питките една върху друга две по две и внимателно ги разточете на питки, които са с големината на сача.

Сгорещете сача силно, но без да го намаслявате и печете питките докато получат кафеникави петънца. Всяка питка намазвайте с масло.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар