Манастирски гювеч с месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
19/05/2011
"Има някои ястия, заради които наистина си струва да влезеш в манастир "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 424
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Почистеното от костите месо се нарязва на порции и заедно с лука, нарязан на дребно, се задушава, докато остане на мазнина. Прибавят се червеният пипер, солта и виното, а след това - гъбите, нарязани на ивици, чушките, нарязани на дребно.

Ястието се залива с топла вода и се натрошава кубчето бульон.

Похлупва се с капак и се задушава до полуомекване на продуктите.

Прибавя се оризът, а след 10 - 15 минути се добавят маслините, черният пипер (на зърна) и обелените и нарязани на парчета червени домати.

Ястието се запича във фурна и се поднася поръсено с дребно нарязания магданоз.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар