Печено свинско месо в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k2k6
Печено свинско месо в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
19/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Гювечът придава някак особен чар на гозбата, ето защо много обичаме, щом под капака открием свинско месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг , по избор
  • свинска мас - 2 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме солта, червения и черен пипер и маста.

Разбъркваме всичко и с получената смес намазваме обилно парчетата свинско месо.

Слагаме ги в гювеча, прибавяме малко вода и поставяме във фурната да се пече около 2 часа .

Първоначално печенето е на малко по-силна фурна а след като започне да се пече месото, намаляваме фурната до умерена температура.

От време на време поливаме с мазнината печеното свинско, а при нужда обръщаме.

Когато е готово нашето печено свинско месо в гювеч, премахваме капака и препичаме.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: