Цял печен заек

EfrosiaEfrosia
Джедай
481
1k
10
1k
Цял печен заек
28/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4-5
"Съберете важните за вас хора около трапезата и ги нагостете с вкусен цял печен заек!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 цял заек
  • вода
  • оцет - равна част с водата
  • бекон - 150 г, за шпиковане
  • масло - 6 с.л.
  • лук - 3 глави
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. гореща
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • лимони - кората и сока на 1/2 лимон
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете заека, посолете го добре и оставете за 12-24 часа в марината от равни части вода и оцет. След това го измийте от маринатата и го шпиковайте с парченца бекон или пушена сланина.

Отделно задушете в мазнината скълцания лук. Сипете лука в тава и отгоре сложете заека. залейте го с горещата вода, посолете и добавете черен пипер на око, както и дафиновия лист, лимоновата кора. Сложете заека да се пече под фолио.

След като заешкото омекне, добавете към соса размитото брашно с лимоновия сок. Доопечете заека за още около 30 минути или до пълна готовност, като накрая махнете фолиото.

Рейтинг

5 1
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: