Цял печен заек

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Цял печен заек2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Съберете важните за вас хора около трапезата и ги нагостете с вкусен цял печен заек!"

Необходими продукти

  • заешко месо - 1 цял заек
  • вода
  • оцет - равна част с водата
  • бекон - 150 г, за шпиковане
  • масло - 6 с.л.
  • лук - 3 глави
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. гореща
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • лимони - кората и сока на 1/2 лимон
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете заека, посолете го добре и оставете за 12-24 часа в марината от равни части вода и оцет. След това го измийте от маринатата и го шпиковайте с парченца бекон или пушена сланина.

Отделно задушете в мазнината скълцания лук. Сипете лука в тава и отгоре сложете заека.

Залейте го с горещата вода, посолете и добавете черен пипер на око, както и дафиновия лист, лимоновата кора.

Сложете заека да се пече под фолио.

След като заешкото омекне, добавете към соса размитото брашно с лимоновия сок. Доопечете заека за още около 30 минути или до пълна готовност, като накрая махнете фолиото.

Рейтинг

3.9
51
45
32
20
10
Дай твоята оценка: