Норвежки питки Bolle

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
604
10
1k
23/08/2012
Приготвяне285 мин.
Готвене20 мин.
Общо305 мин.
Порции20-24 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 372
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в половината прясно мляко с 1 с.л. от захарта и 2 с.л. от брашното. Оставете на страна за 15-120 минути. Пресейте брашното в купа и добавете маята. Прибавете останалото прясно мляко, захар, солта, кардамона и замесете гладко тесто, като месите търпеливо и продължително.

Щом тестото се оформи, започнете да добавяте постепенно кубчета масло и продължете месенето още 15 минути. Ако все пак тестото стане много лепкаво, добавете още малко брашно, но не прекалявайте с него. Дори и тестото да лепне леко, не е фатално. Оставете тестото да втаса за около 1.5 часа или докато удвои обема си. Разновидност на норвежките питки е добавката на стафиди.

Оформете от тестото около 20-24 овални топки. Подредете ги в тави с хартия за печене и оставете да втасат за още час. Намажете ги с разбитото яйце и сложете да се изпекат на 180-200 градуса за 15-20 минути или докато добият приятен златист цвят.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар