ezine.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от динени кори

Сладко от динени кори

Fat BertaFat Berta
Джедай
340
438
50
848
Сладко от динени кори
17/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
"Рецепта за практични домакини, които знаят как да оползотворят всичко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете корите на дебелокора диня и обелете тънко зелената външна част. Отмерете тежеста на корите и за 1 кг динени кори предвидете 2 кг захар.

Нарежете дребно динените кори и ги изварете в две води за по 3-4 минути, като ги заливате със студена вода. След това ги отцедете и ги разстелете в голяма тепсия или тава. Сложете ги на слънце да побелеят.

Сварете гъст захарен сироп и пуснете динените корички. Варете сладкото на силен котлон, докато се сгъсти сиропът. На 1 кг захар сложете по 1 ч.л. лимонутузо.

При сладкото от динени кори лимонтузуто се слага по-рано, отколкото при другите сладка. Към края на варенето ароматизирайте с ванилията и малко есенция от бергамот.

След като сладкото от динени кори се сгъсти, може да добавите и лимонови резенчета или индрише. Готовото сладко разсипете в бурканчета и веднага ги затворете, като ги обърнете с капачките надолу.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: