Начин на приготвяне
Подберете по-малки патладжани. Скъсете дръжките им и откъснете листата. Надупчете ги на гъсто с клечка за зъби, посолете ги и ги оставете за 1 нощ в хладилник, докато се отцедят от горчивия сок.
На следващия ден ги измийте добри и ги бланширайте във вряла вода за 5 минути. Извадете ги и ги отцедете.
Смесете захарта с лимоновия сок, кипвате на тих огън и отпенвате. Добавяте подправките и оставяте сместа да ври още 5 минути.
Сложете в захарния сироп патладжаните и ги варете на тих огън около 2 часа, докато попият половината от сиропа.
Извадете ги с решетъчна лъжица, прехвърлете ги в буркани и ги залейте с останалия сироп. Оставете да престоят 3-4 дни и консумирайте.
Коментари