Начин на приготвяне
За катмите пресейте брашното със солта и захарта. Размийте маята във водата с малко захар и след 10 минути прибавете към брашняната смес. Бъркайте енергично до хомогенизиране. Покрийте съда с прозрачно фолио и оставете да втаса на топло място до удвояване на обема. Трябва да си увеличи обема четири пъти.
Загрейте намаслен тиган с незалепващо покритие и дебело дъно. Гребвайте по черпак от тестото и разстилайте сместа по тигана. Изпечете катмите от двете страни.
За крема загрейте до разтопяване заедно меда и маслото с канелата, но без сместа да завира и да се нагрява прекалено.
Всяка готова катма се слага в подходящ поднос и се намазва с част от крема. Така се реди тортата и най-отгоре се залива с остатъка от крема.
Поръсете медената торта с катми с натрошени орехи. Поднесете охладена.