Начин на приготвяне
Разбийте заедно яйцата и захарта в голяма купа и добавете след това към тях маслото, меда, прясното мляко и содата.
Сложете сместа на котлона и я бъркайте, докато заври и получи карамелен цвят.
Оставете я да се охлади за малко и започнете да слагате на порции брашното - бъркайте.
Щом стане гъста, изсипете я върху набрашнена повърхност и доомесете тестото с ръце.
Разделете го на 6 равни части и изрежете кръгове от хартия за печене с 28 см диаметър.
Всяка част разточете на тънка кора с размера на хартията и я сложете върху нея.
Надупчете тези медени блатове с вилица на няколко места и ги сложете да се печат в предварително загрята на 160 °C фурна до готовност.
Оставете ги да се охладят настрана.
През това време пригответе крема за медената торта.
Смесете в купа цеденото мляко, заквасената сметана, захарта и лимоновата кора и ги разбъркайте добре.
Сложете единия блат в поднос, намажете го с крем и продължете да ги редувате в същия ред - завършете с крем.
Поръсете с орехи тази лека медена торта с цедено кисело мляко и я сложете в хладилник за една нощ.
Да ви е сладко!