Начин на приготвяне
Изсипваме захарта, меда и маслото в съд и поставяме на котлона, като бъркаме за 3-4 минути.
Към сместа изсипваме и содата и тогава сваляме от котлона.
Оставяме да се охлади.
В отделна купичка си разбиваме яйцата и внимателно при непрекъснато разбъркване добавяме яйцата към медената смес.
Когато сместа усвои яйчената смес, добавяме солта, ванилията, както и брашното. Добавянето става постепенно по 2-3 лъжици.
Готовото тесто разделяме на 6 равни топки, които разточваме.
Поставяме ги в тавичка и печем.
Веднага след като извадим от фурната, изрязваме с помощта на ринг или чиния.
Правим си крема, като смесваме заквасената сметана с кондензираното мляко и добавяме и част от смлените орехи - пожелание.
Започваме да сглобяваме бабината медена тортата, като между блатовете слагаме част от крема.
Най-отгоре на тортата поставяме крема и поръсваме със смлените орехи.
Прибираме нашата медена торта в хладилника за да стегне поне 10 часа .
Коментари