Картофи на очи

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8120
18/09/2017
"Почти като яйца на очи, само че по-вкусно...сърбите ги разбират тези "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 889
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. големи, червени
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 4 ч.л. може и гъста сметана
  • черен пипер - 4 зърна
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. Издълбайте ги, като целта е вътре да се поберат 1 лъжичка сирене и 1 яйце.

Издълбаните картофи бланширайте за няколко минути в предварително подсолена вряща вода.

Във всеки бланширан картоф сложете по лъжичка сирене, едно яйце и зърно черен пипер.

Картофите подредете в подмазнена тава и пъхнете да се пекат в предварително загряна на 220 градуса фурна.

Извадете ги, когато са омекнали и яйцето е изпечено.

тези пълнени картофи обикновено се поднасят със зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар