Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с пилешки дробчета

Мусака с пилешки дробчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Мусака с пилешки дробчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10

Необходими продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • домати - 1 ч.ч. настъргани или консервирани
  • олио - около 60 мл
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • магданоз - няколко стръка
  • сол - на вкус
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 3 - 4 яйца
  • брашно - 8 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте дробчетата в кипяща вода с лъжица оцет за няколко минути. Отцедете, нарежете ситно и ги разбъркайте с 1 ч.ч. вода. Понамачкайте леко, за да се раздробят на трохи.

Намазнете тава и добавете ситно нарязания лук, настъргания морков и обелените и дребно нарязани картофи.

Добавете дробчетата, олиото и доматите. Най-накрая прибавете обилно подправки и разбъркайте. Долейте топла вода, която да покрие продуктите.

Сложете тавата с мусаката да се пече в силно загряна фурна, докато изври водата и картофите омекнат.

Разбъркайте брашното добре с яйцата и солта и накрая объркайте с киселото мляко.

С така приготвената заливка залейте мусаката. Върнете да се пече, докато поливът стегне напълно.

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: