Начин на приготвяне
Бланширайте дробчетата в кипяща вода с лъжица оцет за няколко минути. Отцедете, нарежете ситно и ги разбъркайте с 1 ч.ч. вода. Понамачкайте леко, за да се раздробят на трохи.
Намазнете тава и добавете ситно нарязания лук, настъргания морков и обелените и дребно нарязани картофи.
Добавете дробчетата, олиото и доматите. Най-накрая прибавете обилно подправки и разбъркайте. Долейте топла вода, която да покрие продуктите.
Сложете тавата с мусаката да се пече в силно загряна фурна, докато изври водата и картофите омекнат.
Разбъркайте брашното добре с яйцата и солта и накрая объркайте с киселото мляко.
С така приготвената заливка залейте мусаката. Върнете да се пече, докато поливът стегне напълно.