Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба от пангасиус

Рибена чорба от пангасиус

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Рибена чорба от пангасиус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • пангасиус - 500 г
  • моркови - 1 брой
  • картофи - 3 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки, по желание
  • маслини - 6 броя, големи зелени
  • яйца - 1 брой
  • лимони - изцеден сок от 1 лимон
  • девесил - 1 - 2 стръка
  • мащерка - 1 - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • бахар - 2 - 3 зърна, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парченца и я добавете към вече врящата 2 л вода в тенджера на котлона. Добавете няколко зърна черен пипер и бахар.

Добавете и нарязания ситно морков, обелените и нарязани картофи, а след 10-тина минути и обезкостените и едро нарязани маслини.

След като зеленчуците омекнат, добавете сол и млян черен пипер на вкус. Дръпнете рибената чорба от котлона и след 10 минути я застройте с разбитото яйце с лимоновия сок.

Накрая объркайте рибената чорба от пангасиус с нарязан девесил и мащерка.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: