Вегетарианска шкембе чорба

ИларияИларияНовак1171205
21/07/2012
"Вегетарианска или фалшива шкембе чорба, която ще се хареса дори и на любителите на оригиналната чорба!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 967
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментари17 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените гъби кладница нарежете на малки парченца. Загрейте 2 с.л. масло в тенджера и запържете за 1-2 минути брашното при непрекъснато разбъркване. След това постепенно долейте 500 мл топличка вода, като бъркате непрекъснато.

Добавете гъбите и оставете чорбата да ври за около 10 минути. След това долейте топлото прясно мляко и, разбъркайте и овкусете със сол. След кратко снемете от котлона.

В останалото масло запържете за съвсем кратко малко червен пипер и разбъркайте запръжката към вегетарианската шкембе чорба.

Поднесете я като всяка обикновена шкембе чорба - с подправки от лют червен пипер и скълцан чесън в оцет. Добър апетит.

Рейтинг

5 8
4 8
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
Геновева
Геновева
30.10.2019 13:15
Чудесна... браво
0
0
Анонимен
Анонимен
05.05.2019 19:30
Тия 3 супени лъжици брашно не са ли много за 500 мл. вода? То ще заприлича повече на каша.
0
0
Маргарита
Маргарита
30.01.2014 15:41
Страхотна е тази чорба ! Браво ! Поздрави ♥
0
0