Тортия с картофи и тиквички

20/07/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 582
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 300 г
  • лук - 3 стръка зелен
  • тиквички - 2 брой
  • зехтин - 4 с.л.
  • яйца - 3 броя, големи
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и нарежете картофите и тиквичките на малки кубчета. Загрейте зехтина в тиган и сложете картофите да се запържват за няколко минути, до лек златист цвят, като ги разбърквате с дървена шпатула. Добавете лука, леко объркайте и похлупете тигана. Оставете да се задушават за 15 минути. След това прибавете тиквичките и оставете всичко да се готви за 15 минути без да похлупвате.

Ако има останала течност, я отцедете и залейте с разбитите яйца. В купа поръсете отцедените зеленчуци и яйцата със сол и черен пипер и добре разбъркайте.

В същият тиган загрейте още малко зехтин и сипете сместа в него. Притиснете към дъното с шпатулата. Сложете капака и оставете да се задушава за 7-8 минути.

Щом тортията с тиквички и картофи е готова от едната страна с помощта на чиния я обърнете от другата. Оставете тортията да се готви още за 5 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар