Тортили

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Тортили2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • пълнозърнесто брашно - 500 г
  • сода бикарбонат - 1.5 ч.л.
  • зехтин - 40 мл
  • сол
  • зехтин - за напръскване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със содата и малко сол. Оформете кладенче, сипете зехтина и постепенно започнете да сипвате малко топла вода.

Замесете меко и еластично тесто, разделете на 12 топчета и ги покрийте с кърпа. Оставете да починат 20-тина минути.

Разточете всяко топче на питка и запечете в сух тиган с дебело дъно, докато видите, че започват да се появяват мехурчета. Обърнете от другата страна и печете отново до поява на мехурчета.

Всяка тортиля леко се напръсква със зехтин. Наредете тортилите една върху друга, за да се задушат добре.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: