Пшенично-царевичен хляб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
416
301
19/07/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 841
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2.5 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • вода - млако повече от 1 ч.ч. (топла)
  • олио - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера. В отделна купа разбийте солта, водата, олиото и захарта.

Направете кладенче в пресятото брашно и изсипете вътре течната смес. Разбъркайте леко и прехвърлете тестото в намазнена тава.

Печете на умерено загрята фурна до готовност. Извадете хляба и докато е топъл го надупчете с вилица и покрийте с кърпа, за да се задуши.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар