Царевичен кекс

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Царевичен кекс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Само една топла какаова напитка ви липсва за пълно съвършенство към този царевичен кекс"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • захар - 4 - 5 с.л. с връх
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - настъргана лимонова кора
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до гладък крем яйцата със захарта. Разтворете содата в киселото мляко и разбъркайте.

При непрекъснато бъркане добавете шупналото мляко към яйцата и по малко от брашното и мазнината.

Добре разбийте и накрая сипете ванилията и лимоновата кора.

Сипете сместа за кекс в намазнена и леко набрашнена тава или кексова форма.

Сложете царевичния кекс да се пече в загряна на 160-180 градуса фурна до готовност.

По желание поръсете изпечения сладкиш с пудра захар.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Снежанка Крумова
Снежанка Крумова
Пече се в момента.Да видим.Може и да стане...Аз бих го нарекла "сладък качамак„ а как ви се струва?
20.05.2013 16:30