Начин на приготвяне
В дълбок съд разбиваме захарта и яйцата, докато станат на пяна.
В отделен съд разбъркваме добре гриса и киселото мляко и го прибавяме постепенно към яйцата.
След това добавяме разтопения маргарин, брашното, нишестето и бакпулвера. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намазана с мазнина тава.
Печем сладкиша на 175 градуса в предварително загрята фурна за 25-30 минути. Изваждаме го и го оставяме да изстине.
За сиропа:
Слагаме водата и захарта да заврат, към тях прибавяме лимоновия сок и варим за 15 минути.
С горещия сироп заливаме сладкиша, набождаме го на няколко места и оставяме да попие добре сиропа, поръсваме с кокосови стърготини.