Агнешко с овче кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366127520
08/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 6 с.л.
  • овче кисело мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка, скълцана
  • магданоз - 1/2 връзка, скълцана ситно
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо само посолете, прехвърлете го в съд за печене и го залейте с олио. Сложете капак и пъхнете да се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна.

20 минути по-късно извадете месото, полейте го със соса от съда и върнете в печката с капака. Изпечете за още 30 минути.

Агнешкото извадете от мазнината в тенджерата и след малко го нарежете и оставете на топло.

Към соса от местото разбъркайте киселото мляко с разбитите в него яйца и скълцан ситно чесън. Накрая добавете магданоза и добре разбъркайте.

Върнете месото в съда и печете още 15 минути без капак.

Агнешкото с овче кисело мляко се поднася топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар